La manera d’allargar la vida del trackpad a l’hora d’arrossegar arxius al Finder o tabThree-Finger-Drag-OS-X-El-Capitans al Chrome és habilitant el gest d’arrossegar amb tres dits.

Anem a Preferències del Sistema / Accesibilitat / Mouse / Trackpad Options / Enable draggin / three finger drag.

El teu trackpad i la teva butxaca t’ho agreïran.

El proper dimecres 3 de Juny, tindré el plaer de participar a l’Smart Lunch que organitza el gabinet de comunicació InterMèdia, al restaurant SandwiChez de Plaça Molina, a Barcelona.

Com el nom del format indica, serà a l’hora de dinar, cap a les dues del migdia i s’intentarà que sigui el més Smarty possible ;-)

Així que tot dinant xerrarem sobre la part més humana de les Big Data. En el sentit informàtic del terme, és a dir, com les màquines emulen el raciocini humà per tal d’entendre les dades a les que tenen accès els nostres servidors.

El formant l’he trobat força interessant: Exposició + Fòrum tot dinant. El tema dóna molt de joc, així que de ben segur que ens ho passarem bé!

SmartLunch BigData

Us hi espero!

SmartLunch BigData, la informàtica més humana

Al web de composer ens expliquen les diferents maneres d’instal·lar composer, però trobem a faltar una: instal·lar composer emprant composer. Val a dir que només funciona en sistemes que tinguin muntada la carpeta /home o /Users amb l’opció exec que permet executar arxius executables.

Primer de tot necessitem la darrera versió de composer, la descarreguem fent

wget https://getcomposer.org/composer.phar

si no teniu wget instal·lat

curl -o composer.phar https://getcomposer.org/composer.phar

I procedim a la instal·lació de composer executant

php composer.phar global require composer/composer:@dev

ja podem esborrar el composer.phar i editar l’arxiu .bashrc or .bash_profile per habilitar el path de composer

export PATH=~/.composer/vendor/bin/:$PATH

executem composer

i veiem que ja tenim instal·lat el composer via paqueteria composer:

composer packagist

Al haver afegit al nostre PATH la carpeta dels executables de composer, ara podrem fer servir tots els paquets que instal·lem amb global require, per exemple phing

composer global require phing/phing:@dev

Phing one tool to rule them all

El proper dijous 4 de setembre, tindré el plaer de fer una presentació sobre l’eina Phing. Serà a 2/4 de 8 del vespre al coEspai de Girona en el marc de les xerrades tècniques que ofereixen els companys de Digitals Girona.

Xerrada phing 20140904 Digitals Girona coEspai

 

Explicaré què és Phing, per a que es fa servir, com ens pot ajudar en les nostres tasques diaries i exemples d’ús i d’extensió del pròpi phing.

Podeu apuntar-vos al web de Digitals Girona, al post Ponència tècnica sobre PHP d’Àlex Corretgé, de ben segur que la trobareu interessant.

profilingPHP

Intro to Xhprof and Xhgui

En Davey Shafik ens explica en dues entrades al web Engine Yard com fer profiling d’execucions PHP amb el profiler de Facebook Xhprof i com visualitzar les dades còmodament amb Xhgui.

 

Dos interessants articles que ens endinsa en les noves eines existents per conèixer detalladament que està fent els nostres scripts PHP quan s’executen: Ús de CPU, memòria, cops que s’ha cridat un mètode o funció i el graph de crides.

 

En la millora de la performance de les nostres aplicacions, també s’aplica el principi de Pareto, que ens diu que en molts casos el 80% dels efectes són conseqüència del 20% de les causes. Així doncs aquestes eines ens ajudaran a trobar fàcilment aquest 20% de codi que degrada el 80% de l’execució.

El problema rau que VirtualBox empra StartUp Items per arrencar processos de sistema de VirtualBox i aquesta opció ha estat deshabilitada a Mavericks.

Per sol·lucionar-ho de mentre VirtualBox treu una nova versió, caldrà executar des del terminal:

sudo /Library/StartupItems/VirtualBox/VirtualBox restart

Val a dir que els StartUp Items estaven deprecated des de la 10.4, molt abans de la primera versió de VirtualBox per a Mac.

Quan treballem amb màquines virutals dins un portàtil, tenir sempre la mateixa configuració de xarxa és molt complicat, així que sovint trobem aquest incòmode missatge

waiting up to more 60 seconds for network configuration

que fa etern (relativament, és clar) el procés d’IPL d’Ubuntu.

Podem modificar aquest temps d’espera a l’script: /etc/init/failsafe.conf I canviar els valors del paràmetre sleep per uns de menors.

Tothom sap que els canvis a les empreses costen molt d’aplicar, i escarmentades com estan, aguanten tot el que poden amb el semi-descontinuat Windows XP. If it ain’t broke, don’t fix it, que li diuen.

Doncs bé, si volem actualitzar Windows XP SP2 a SP3, el procés d’actualització peta amb l’error 0×80240036.

En aquesta URL podreu trobar el paquet SP3 de Windows XP per a descarregar fora del Windows Update.

http://www.microsoft.com/es-es/download/details.aspx?id=24